Beef Mee!

Dansen Zonder Bril

Van 28 december 2016 t/m 8 januari 2017 spelen YoungGangsters, PeerGrouP en De Noorderlingen de onstuimige familievoorstelling Beef Mee! Een hartverwarmende voorstelling voor jong en oud over wat te doen als de grond onder onze voeten beweegt.

De voorstelling
Groningen beeft! We schudden uit ons bed. De huizen verzakken en we kijken door de muren naar buiten. Maar wij zitten niet bij de pakken neer. Sluit je aan bij onze beweging ‘Beef Mee!’ voor het behoud van onze toekomst in Groningen. We schuwen geen enkel middel. Onder het motto ‘Ik beef, dus ik leef!’ starten we de Earthquake Experience, een vette belevingswereld voor jong en oud die jullie kijk op Groningen voor altijd zal veranderen!

Plaats Melkema
Beef mee! wordt gespeeld in Plaats Melkema, een eeuwenoude kop-hals-rompboerderij in Huizinge, tevens epicentrum van de zwaarste Groningse aardbeving tot nu toe. De boerderij is vanwege de schade gekocht door de NAM en wordt aan Het Groninger Landschap overgedragen. Zij zetten alles op alles om de monumentale waarde van de boerderij te behouden.

De makers
In Beef mee! bundelen de theatergroepen YoungGangstersPeerGrouP en De Noorderlingen hun krachten. Met wortels in het noorden, onstuitbaar optimisme en tegendraadse visie, staan zij garant voor een hartverwarmende voorstelling over een zeer netele kwestie. Dus kom naar Huizinge en beef met ons mee!

Concept en regie Lotte Bos en Annechien de Vocht
Spelers Rutger Remkes, Joost Bolt, Melanie Barelds, Jorn Jellema, Willem Klöpping, Marte Leijdekkers, Anou Maarsingh, Dora de Moor, Jante Inonge Stekelenburg, Emma Vermeulen
Vormgeving Mats Boswijk
Licht en geluid Herman van Keulen

Productie Annemarie Wijnberg, Jos van der Werff
Catering Marianne Baldal, Brenda Oosterheerd
Coördinatie vrijwilligers Alied Kammenga
Zakelijke leiding Inge Sonderen

Download onderstaande recensie

Recensie Dansen zonder bril

Dansen Zonder Bril

Dansen zonder bril

foto's: Reyer Boxem

Terug in de tijd...

Sluit dit venster