Extra voorstelling in Deventer:

Festival Havenwerk: za 28 mei 21:15 uur

Bottoms Up!

Extra voorstelling in Deventer:

Festival Havenwerk: za 28 mei 21:15 uur 

Spektakelstuk over feesten tot we niet meer kunnen… maar waar is de afterparty?
‘Niet perfect, maar ook niet compleet losgeslagen’

Get ready for Prom Night!
It'll be one of the most legendary moments in your life!
This night will turn girls into women and boys into men.
Let's escape from reality.
 

Laat je verleiden door de zoete Hollywood wereld van highschoolseries als 'Saved by the Bell' en 'Heartbreak High', waarin alle meisjes cheerleaders zijn en puisten niet bestaan. Het leven is een feest, dus we dansen tot we niet meer kunnen! Maar... waar is de afterparty? 

Tegenover de perfectie van de Amerikaanse sitcoms plaatst YoungGangsters de overtrokken extreme beeldvorming van ontsporende jongeren. Tussen die twee extreme beelden staan de jongeren zelf. Niet perfect, maar ook niet compleet losgeslagen.

YoungGangsters en De Noorderlingen slaan de handen ineen voor ‘Bottoms Up!’. Met live gevechten, spektakel en humor brengen de jonge spelers en professionele acteurs een voorstelling waarin groepsdruk de motor is.
YoungGangsters is een regiecollectief bestaande uit Lotte Bos (oud-Noorderling) en Annechien de Vocht. In hun fysiek spectaculaire voorstellingen zoeken ze steeds naar het moment waarop de drift het overneemt van de ratio.

RECENSIES...

FOTO'S...

Regie/concept Lotte Bos en Annechien de Vocht van YoungGangsters.
Acteurs Rutger Remkes, Nick Bos van YoungGangsters en Pam Blankert, Kevin Cusiël, Robin van Dijken, Raven Ferguson, Monica Hofman, Marte Leijdekkers en Thomas Winter van De Noorderlingen.
Techniek en decor Herman van Keulen en Mats Boswijk.
Kostuums Jorine van Beek.
De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente en Provincie Groningen, GGD Groningen, GasTerra, Stichting Doen en Stichting Beringer Hazewinkel.
Met dank aan De Jongens (de bazen van de loods waarin wij mogen spelen).

Deze voorstelling is in première gegaan tijdens het JongeHarten Festival op 22 november 2015 en was daarna te zien op 12 en 13 december in het weekend dat De Noorderlingen uitpakte!
In februari werd de voorstelling doorgespeeld voor middelbare scholen. Op 28 mei volgde nog een extra voorstelling op het Festival Havenwerk te Deventer.

Locatie: de oude busremise van Arriva (Sontweg 13 naast IKEA).

Samenwerking met GGD
De theatervoorstelling is onderdeel van De maat is vol, het programma Alcohol & Jongeren van de gemeente Groningen. De educatie bij de voorstelling is samen met de Noorderlingen ontwikkeld door GGD Groningen. De dialoog tussen makers, spelers en de verslavingszorg is een belangrijk onderdeel en inspiratiebron in het maakproces.

Terug in de tijd...

Sluit dit venster