IN EXIL

"Het klinkt misschien raar, maar dat kamp gaf me als kind een veilig gevoel. Het stonk er verschrikkelijk - de tenten zaten propvol. de mensen stierven van ellende en uitputting. De doden werden aan de rand van het kamp opgestapeld - met hun ogen wijdopen - als luciferstokjes."

In Exil werd gespeeld door acht spelers van De Noorderlingen. Op basis van dossiers, interviews en ontmoetingen met jonge asielzoekers toonden zij een beeldende, fantasierijke voorstelling, waarin live-animatie, persoonlijke verhalen en absurde verhoren elkaar afwisselden.

In Exil was een co-productie van De Noorderlingen, Hotel Modern en Grand Theatre Groningen, ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het Grand Theatre.

In Exil werd gespeeld op 2 en 3 mei 2005 in het Grand Theatre en hernomen van 12 april t/m 22 mei 2006. Speelplaatsen: Groningen, Assen (De Kolk), Drachten (De Lawei), Rotterdam (Rotterdamse Schouwburg), Amsterdam (Rozentheater), Leeuwarden (De Harmonie).

recensies...

foto's...

In Exil

spel Hanne Arendzen, Sven Bijma, Esmee Dirks, Niels Gooijer, Vera Mulder, Rutger Remkes, Mirte Vos
 
regie/
vormgeving
Pauline Kalker, Guido Kleene
 
geluiden Bram d'Hont, Herman van Keulen
 
licht Wil Frikken
 
productie Herman van Keulen, Margriet van der Wal
 
met dank aan Mr. G. Later, Mr. E. Heykoop (Legal Aid), Yanou Sipsma (St. de Vrolijkheid), Helmer Roelofs (INLIA), Herman Helle, Cie. Dakar, de bewoners van Formule-1 hotel en AZC Martinihof en alle vluchtelingen die ons hun verhaal wilden vertellen.


Terug in de tijd...

Sluit dit venster