IT WASN'T ME

It Wasn’t Me is gebaseerd op een bestaande case van de jeugdrecherche Delfzijl waarin drie jongeren een gewelddadige overval plegen op een bejaard echtpaar.
Het echtpaar besluit om het er niet bij te laten zitten en bezoekt de jongeren in de gevangenis. Wat gebeurt er dan? Kunnen zij elkaar begrijpen of is de emotionele schade te groot? Kan het goed komen tussen hen of is de afstand onoverbrugbaar. Moed, eerlijkheid en de mogelijkheid om eventueel te vergeven zijn noodzakelijke ingrediënten voor deze brisante maar ook uiterst verhelderende confrontatie.

It Wasn’t Me is een co-productie tussen De Steeg en De Noorderlingen. De voorstelling wordt gespeeld door twee oudere, professionele acteurs en door drie spelers uit de Productiegroep van De Noorderlingen. Deze jonge acteurs (allen 18 jaar) bereiden zich onder professionele begeleiding een jaar lang voor op de audities van de theaterscholen in Nederland. Doordat deze acteurs nauwelijks ouder zijn dan de jongeren in het publiek, is de voorstelling extra spannend en herkenbaar.

Een interactieve theatervoorstelling over geweld, schade, schuld, moed, vergeving en verantwoordelijkheid, voor jongeren vanaf 15 jaar. In de voorstelling stellen we vragen rondom jonge criminelen, straffen, slachtoffers, schuld en vergeving.

foto's...

recensie...

spel: Elsje de Wijn, Koen Jantzen, Willemijn Haasken, Nikki Manuputty, Jurriën Remkes

regie: Hans Man in 't Veld
regie-ass: Hans Kroodsma
research: Dominic van Vree
vormgeving: Hadewych ten Berge

Speeldata
8 april, première, Grand Theatre 20:30 uur, Groningen, 050-3144644
18 april, De Molenberg 20:15 uur, Delfzijl, 0596-614000
22 april, De Tamboer 20:15 uur, Hoogeveen, 0528-280180
8 mei, Rozentheater 20:00 uur, Amsterdam, 020-6207953

Terug in de tijd...

Sluit dit venster