KWARK VOOR DE KONING

Kwark flyer

In opzet een eerste geheel zelfstandig ontwikkelde en uitgevoerde productie van vier spelers van Productiegroep 1999. Gelijktijdig werkten drie van de vier in Amsterdam aan opnames van de televisieserie Finals en de vierde speelde in Welkom in de provincie van het NNT.

Zij improviseerden scènes aan de hand van verschillende milieus, als aanleiding voor een komedie. Hoe idioot de personages ook zijn, ze hebben altijd een serieuze kant. En plotseling is het dan niet meer zo grappig.
Het uiteindelijke resultaat van dit project had een voorstelling moeten worden. Dat is niet echt gelukt, het is in het werkproces blijven steken.
Kwark voor de koning ronden we af door u een kijkje in de keuken te gunnen. De spelers presenteren een vijftal lose scènes en leggen ondertussen het publiek in de watten, onder meer met een exclusieve video-opname van de Prins van Oranje, die tijdens een werkbezoek zo vriendelijk was speciaal voor deze productie een hap kwark te nuttigen, hoewel hij dat niet bepaald lekker vindt.

Kwark voor de koning werd 2 keer gespeeld op 27 en 28 mei 2000 in Het Oranjehotel te Groningen.

concept, spel, productie
Jan-Joost Alberts, Taco van Dijk, Marjolein Ernst, Lotte Lohrengel
begeleiding Frank Lammers, Richard Gonlag, Cora Broekhuizen
techniek Steven Ram
flyer Bas Drenth
met dank aan Rob Camies, Grand Theatre, ID&Dtv, Agnes Kolman, NNT, Paul in het Veld, Oranjehotel, Jerry Remkes, Annette Plooyer, Pieter Ruigrok van der Werve, Hans Schripsema, Sander Trispel
   
onze speciale dank aan ZKH Prins Willem Alexander


Terug in de tijd...

Sluit dit venster