Jonge Harten Theaterfestival

Scènefoto's...

Recensie...

Download recensie PDF

MOORDSTUK

Première:

vrijdag 28 november (uitverkocht)
Stadsschouwburg Groningen

vrijdag 13 februari
Schouwburg De Lawei Drachten

Moordstuk - foto: Jan Meiborg

De Noorderlingen en Haydn Jeugd Strijkorkest presenteren

MOORDSTUK

Op een ochtend in maart 1983 werd de Canadese componist Claude Vivier dood aangetroffen in zijn Parijse appartement. Hij bleek vermoord. Een negentienjarige jongen werd gearresteerd en legde een bekentenis af. Op de werktafel in het appartement van Vivier lag ondertussen zijn laatste compositie.

Een muzikaal verhaal over hoe de componist, reizend in de metro van Parijs een jongeman ontmoet…

"Terwijl ik op een bankje zat, had ik het gevoel dat me die dag iets zou overkomen, iets dat essentieel was voor mijn leven. Op dat moment vielen mijn ronddwalende ogen op een jongeman met een onthutsende aantrekkingskracht. Ik kon mijn ogen niet van de jongeman afwenden. Het leek alsof hij al eeuwen tegenover mij had gezeten. Opeens richtte hij het woord tot me en kwam heel vanzelfsprekend naast mij zitten: "Ik heet Harry." Waarop hij uit zijn donkerzwarte jasje een dolk trok en die in mijn hart stak."

Moordstuk is een theatrale thriller gebaseerd op dit waargebeurde verhaal. De jonge spelers en muzikanten van De Noorderlingen en Haydn Jeugd Strijkorkest reconstrueren het promiscue bestaan en het plotselinge einde van de componist Vivier in een beeldende en muzikale voorstelling.

 

Spel:
De Noorderlingen: Sjors Julius van den Berg, Stijn van den Berg, Nena Gierveld, Charlotte Halmingh, Bobby Uilen, Sarah Tromp, o.l.v. Mads Wittermans en Koen Jantzen

Haydn Jeugd Strijkorkest o.l.v. Jan Ype Nota

Muziek:
Speciaal voor Moordstuk gecomponeerd door Jan Meiborg.

Scenografie:
John Lippens

Lichtontwerp:
Erik Gramberg

Techniek:
Mark Bergwerff (video)
Rinnert Veldman (licht)
Herman van Keulen (geluid)

Terug in de tijd...

Sluit dit venster