OVERGEWICHT

... het is treurig, het is zo treurig, dat ik bij mijzelf zo ongelooflijk treurig ben, en nog treuriger is alles, omdat ik een treurigheid niet meer mijn leven in kan peremitteren. Die mensen daarachter kunnen zich altijd een treurigheid veroorloven, zonder pijn te hoeven lijden. Zulke mensen strelen elkaar en zijn treurig, omdat zij gelukkig zijn, of ze kussen elkaar, omdat zij precies weten, dat treurnis de beste vriendin van geluk is.

We leven in een wereld waarin alles gepland en georganiseerd is, verzekerd tegen elk mogelijk risico. Met Overgewicht maken de Noorderlingen een voorstelling over mensen die zich niet verzekeren tegen het leven, mensen die risico’s nemen, die smerig worden en fouten maken, die zich onmogelijk uitdrukken en misschien heel slechte dingen doen.

Overgewicht is gebaseerd op de tekst OVERGEWICHT, onbelangrijk, VORMELOOS – een Europees avondmaal, van de Oostenrijkse schrijver Werner Schwab, die zichzelf op nieuwjaarsnacht 1994 de dood indronk.

De opdracht voor deze eerste voorstelling luidde dat het een tekstvoorstelling zou moeten zijn waar de spelers hun tanden in konden zetten.

Overgewicht werd gespeeld in het Grand Theatre van 4 t/m 8 november 2005.

foto's...

Rutger Remkes, Hanne Arendzen, Vera Mulder, Sven Bijma, Esmee Dirks, Niels Gooijer, Mirte Vos

spel Hanne Arendzen
Sven Bijma
Esmee Dirks
Niels Gooijer
Vera Mulder
Rutger Remkes
Mirte Vos
   
regie Guido Kleene
productie Herman van Keulen
publiciteit, foto Hans Schripsema
 


Terug in de tijd...

Sluit dit venster