DE TRANEN VAN ROBIN HOOD

Marcel Hensema en Carin Halsema

Sinterklaassprookje voor de leerlingen van het basisonderwijs.

"Marian: Maar waarom helpt u mij. Waarom verraadt u prins Jan...
Raadsheer: Omdat je nog niet half weet hoe erg hij is. De wreedheden die hij elke dag verzint. Maar ik ken hem. Die man is gek. Toen hij zo klein was ving hij kikkers om ze de pootjes uit te trekken. Nu is hij koning en doet hij hetzelfde met mensen. Hij moet zo snel mogelijk verdwijnen...
Marian: Wie wordt er dan koning...
Raadsheer: Niemand...
Marian: Niemand...
Raadsheer: Koningen zijn overbodige schepsels net als burgemeesters en direkteuren. Als ik het voor het zeggen had zou het volk zijn eigen baas zijn...
Marian: Dat is niet waar. Als u het voor het zeggen had zou u het voor het zeggen hebben en niet het volk...
Raadsheer: Ik zou het alleen maar voor het zeggen willen hebben om te zeggen dat het volk zijn eigen baas moet zijn...
Marian: Dat kunt u zo ook wel zeggen...
Raadsheer: Dan word ik dezelfde dag nog opgehangen...

Nieuwsblad van het Noorden: 19 december 1987
Paul Herruer
Jeugd verslaat amateurs
Gebeurtenis: opvoering van De tranen van Robin Hood van Flip Broekman door de Vooropleiding Theater. Regie Josja Hamann. Gezien: 18 december 1987 in het Prinsentheater te Groningen.

"Het grote verschil tussen amateurtoneel en toneel door de jongeren van de Vooropleiding Theater is in het Groninger Prinsentheater overduidelijk geworden. De productiegroep van het AK/KV heeft met amateurs een 'melodrama' in vier taferelen gemaakt. Zo'n groep niet-acteurs laat je beseffen wat de 'kids' van de Vooropleiding Theater al kunnen. Er worden songs gepleegd, men danst 'op zijn disco's' en het hoogtepunt van het geheel is het moment waarop Marian haar geliefde over de schouder neemt en hem wegtorst. Alles gaat als een aangenaam grensgeval tussen nonsens, groteske en satire aan je voorbij; de humor is zonder meer voor 'tussen de 7 en 77'."

Spel: Peter Henk Amesz, Jannemarij Bartlema, Margijn Bosch, Nanette Edens (met Vincent van den Berg als inval-chinees), René Gregory, Marcel Hensema, Carin Halsema, Harrie Hoiting, Wiendelt Hooyer, Hugo Konings, Andrea Posthuma, Yamilette Querra, Halina Reijn, Tessa Schurink, Fleur Tromp, Thijs Tromp, Quirien Veth, Debora Vogel, Benjamin Vos, Janneke Weening.

Arrangementen: Ron Glasbeek
Decor en Kostuums: Loes Greiner, Ankie Huizenga
Lichtontwerp: Ron Visser
Techniek: André Pronk
Affiche, programma: Arend Hoiting
Foto: Oscar van der Wijk

Terug in de tijd...

Sluit dit venster