SCHIMMENRIJK

Schimmenrijk

Zien jullie mij?
Denken jullie werkelijk dat je mij kunt verslaan?
Dat je mij te slim af kunt zijn?
Ik pak je.
Ik pak je in al je pentagons,
in al je grotten.
Ik pak je.
Hoeveel siliconen er ook in je lijf zitten
en hoeveel blauw er ook op straat loopt.
Ik pak je.
Ik ben de enige zekerheid in jullie beverig bestaan.

Schimmenrijk brengt je van de heerlijkste bloemenweide tot de dieptste krochten van de onderwereld, waar de lucht met schaduw is bedekt en zwarte nacht de dingen kleurloos maakt. Het brengt je van pril poessiegeluk tot eeuwige kwellingen.
Dit moderne goden-epos wordt verteld door niemand minder dan de Griekse oergoden Nyx en Nemesis.
We gaan van veraf naar dichtbij: het beeld is Persephone! In de nacht ziet ze de schoonheid van de dood. Ze leest het universum in zijn ogen.

Schimmenrijk is een eigentijdse voorstelling over liefde en dood. Het is een nieuw geschreven stuk, gebaseerd op verhalen uit de Griekse mythologie en de Metamorphosen van Ovidius. Deze voorstelling is speciaal voor Noorderzon gemaakt door het voltallig ensemble van De Noorderlingen.

Schimmenrijk werd gespeeld tijdens de Noorderzon op de zolder van de MFA Schilderkunst van het Frank Mohrinstituut op do 15, vrij 16, za 17, zo 18, di 20, wo 21 en do 22 augustus 2002.

Schimmenrijk

recensie...

spel
Lisa Alting, Lotte Bos, Esmee Dirks, Joost Dekker, Laura Dekker, Maud Dolsma, Rens Duitemeijer, Maud Gussenhoven, Anne Harbers, Dijannne Italianer, Esmée Kompier, Suzan Kooy, Thomas Mook, Hanna van Mourik Broekman, Ruben Plooyer, Vera Ramuz, Nina Rietveld, Derk van Rijn, Eliza Scheps, Lowie Smink, Robbin van Splunder, Terri van Splunder, Thirsa van Til, IJbert Verweij, Isil Vos, Mirte Vos, Nathasja de Vries, Andy Yue
tekst Joeri Vos
concept en regie Cora Broekhuizen
choreografie Joan Kruk
productie Herman van Keulen
techniek Mats Boswijk, Toon Kuijpers, Kassim Hassan, Steven Ram
assistentie Kaspar Gerritsen, Diewertje Ernst, Malu Vellekoop, Aike Rots, Lotte Dunselman, Lotte Lohrengel, Wouter van Oord
publiciteit, flyer Hans Schripsema
foto Cora Broekhuizen
catering Anky de Munnik
   
met dank aan Grand Theatre, Frank Mohr Instituut & studenten MFA Schilderkunst, Rob de Graaf, Dastater.


Terug in de tijd...

Sluit dit venster