De Noorderlingen maken weer een zomerse theaterproductie speciaal voor Noorderzon. Naast de voorstelling op de inmiddels welbekende zolder kunt u op andere plekjes in het Noorderplantsoen komische sterfscènes verwachten.

Sterf toch...

Het beeld van een straat. Plassen regenwater. Mensen die wachten. De man in de rolstoel is in slaap gevallen. De dikke verpleegster is op de stoeprand gaan zitten.
Vegen op haar witte kleding. In de verte staan twee jonge mensen te vrijen bij de kapotte telefooncel. De zon probeert tussen de zwarte wolken door te dringen. Fietsers komen langs en kijken. Uren verstrijken. De vrouw met het vergeelde haar steekt haar zoveelste sigaret op. Het wordt steeds stiller. Donkerder. Dan verschijnt er iets aan het eind van de straat.

en de rest is stilte

Ondertussen sterven overal op het festivalterrein
klassieke personages uit toneelstukken,
films en literatuur. Met een
flexibel podium onder de arm en liters
bloed kunnen ze zomaar ineens
verschijnen, sterven en verdwijnen.
Alsof ze er nooit geweest zijn

Deze locatievoorstelling werd 7 keer gespeeld van 21 t/m wo 27 augustus 2003 op de zolder van het Frank Mohr Instituut MFA Schilderkunst.

foto's...

recensie...

spel Lisa Alting, Hanne Arendzen, Joost Bolt, Lotte Bos, Karin van Caspel, Esmée Dirks, Niels Gooijer, Maud Gussenhoven, Anne Harbers, Thomas Mook, Hanna van Mourik Broekman, Vera Ramuz, Derk van Rijn, Floor Rolf, Lówie Smink, Robbin van Splunder, Terri van Splunder, IJbert Verweij, Isil Vos, Mirte Vos, Nathasja de Vries, Andy Yue
   
regie Lotte Lohrengel, Richard Gonlag
productie Herman van Keulen
begeleiding Jan-Joost Alberts, Joost Dekker, Taco van Dijk
techniek Kassim Hassan
publiciteit, flyer Hans Schripsema
catering Anky de Munnik
met dank aan Grand Theatre, Dastater, Theater De Citadel, Frank Mohr Instituut, Galili Dance


Terug in de tijd...

Sluit dit venster