VLUCHT

Flyer Vlucht

Vlucht is opgedragen aan hen die vogelvrij verklaard zijn. De choreografie is gebaseerd op het toneelstuk 'The Conference of the Birds' van de oude Perzische schrijver Farid ud-Din Attar.

Drents Groninger Pers, 13 augustus 1996
Jos Visscher

'Vlucht': Hoezo, gebrek aan kwaliteit?
Gebeurtenis: Vooropleiding Theater met 'Vlucht', een choreografie van Hildegard Draaijer. Tijd en plaats: Zondag 11 t/m 15 augustus, drijvend paviljoen Zuiderhaven. In het kader van 'A Star Is Born'.

"Waar moet je beginnen om een zo sterk verbeeldende voorstelling als 'Vlucht' te beschrijven? Er is van alles aan de hand en de toeschouwer wordt in betrekkelijk korte tijd door een heel scala van aan emoties meegesleurd. Het is hilarisch, huiveringwekkend, uitbundig, melancholiek; hier raakt theater de essenties van het leven. En het is bovendien een ode aan zichzelf.
In de vorm herinnert Vlucht aan de films van Fellini en de theaterdans van Pina Bausch, maar je zou choreografe Hildegard Draaijer tekort doen om er vergelijkingen van te maken, want haar vondsten en ideeën zijn volstrekt eigen."

Foto's...

Spel: Celestine Berends, Titus Boonstra, Krijn Peter Hesselink, Ellen Hollemans, Youssef Idilbi, Bram Kloos, Folcmar Louman, Anniek Pheifer, Maarten Smit, Mehmet Ünal en Willemijn Zevenhuijzen.
Choreografie: Hildegard Draaijer.
Composities en muziek: Liesbeth Blauw, Sjoerd Brouwer, Jan Wietze Fokkema, Henk Hagenouw, Wobbe van der Meulen.
Vormgeving: Mirjam Pepplinkhuizen.
Dramaturgie en spelbegeleiding: Edgard Geurink.
Grime: Annette Plooyer, Carla Lukassen, Oike Jansen.
Assistentie choreografie: Sassan Saghar Yaghmai, Liesbeth Gritter
Assistent repetitor/figurant: Vivian Veenstra
Produktie: Petra Klooster
Coördinatie: Inge Imelman
Techniek/voorstellingsleiding: Paul in het Veld
Licht: Jack Delforterie
Foto's: Stijntje de Olde
Video: Fred Bosman
Publiciteit: Hans Schripsema
Assistentie techniek: John Buiter
Secretariaat: Au Lee Kuo
Zakelijke leiding: Ineke van Stigt
Artistieke leiding Josja Hamann
Met dank aan: dierenpreparateur A.J. Holthuis, Hans Imelman, Kon. Groninger Roeivereniging De Hunze, Oliecentrum Noord Nederland, Henk en Yvonne Mekkring, Volker Stevin Materieel, Gooitzen Eenling, NNT.

 

Terug in de tijd...

Sluit dit venster