De lesgroepen

De groepen 1, 2 en 3 hebben 2 avonden per week les.

In Groep 1 ontwikkel je je theatrale fantasie verder. Je onderzoekt ook je fysieke mogelijkheden en wat je er mee in de ruimte kunt doen. In deze lessen wordt gewerkt aan een open en energieke attitude. Je wordt intensief gecoached door de docent. Enthousiasme, samenwerken en eigen fantasie zijn belangrijker dan de psychologische benadering van het spel, de reflectie daarop, of het zelfstandig werken aan scènes.

In Groep 2 werk je een deel van de tijd zelfstandig. Samen met je collega's bereid je scènes voor en je reflecteert op wat je aan elkaar laat zien. Persoonlijk vermogen en onvermogen wordt herkend en onderzocht zonder dat het samenspel uit het oog wordt verloren. Je werkt met improvisatie, bewegingstheater en korte scènes op basis van tekst uit de theaterliteratuur.

In Groep 3 ben je vertrouwd met de hierboven genoemde vaardigheden en ben je klaar om te werken aan scènes die aan een groter publiek kunnen worden gepresenteerd. Je gaat op zoek naar materiaal waarin je je voor langere tijd kunt vastbijten. Dat biedt gelegenheid tot het ontdekken van meerdere lagen en het ontwikkelen van diepgang en precisie op de vierkante millimeter.
Daarnaast word je op bepaalde onderdelen mede-verantwoordelijkheid voor de activiteiten van De Noorderlingen. Je vervult een voorbeeldfunctie voor de anderen en je bent betrokken bij het afnemen van audities.

Sluit dit venster