De Noorderlingen heeft een nieuwe voorzitter!

Bartho Smit is de nieuwe voorzitter van het Stichtingsbestuur van DE NOORDERLINGEN – Vooropleiding theater. Na zes jaren van toewijding, droeg Thom van der Goot gisteravond het stokje over.

 

Bartho Smit volgt De Noorderlingen al jaren, onder andere als ouder van een van de leerlingen van De Noorderlingen. Vijf jaar geleden speelde Bartho samen met zijn zoon Joris in een succesvolle serie voorstellingen over ‘Dennendal’, de in de jaren zeventig roemruchte instelling voor zwakzinnigenzorg.

 

Vanaf 1989 tot begin dit jaar was Bartho Smit verbonden aan de Hanzehogeschool als docent en communicatietrainer.

 

“Als mijn belangrijkste taak als bestuurslid en voorzitter zie ik het waarborgen van het bestaan van De Noorderlingen. Het gaat goed met De Noorderlingen, maar daar moeten we de subsidiërende overheden van blijven overtuigen. De Noorderlingen is een uniek en onmisbaar theatergezelschap in het culturele landschap van het Noorden. Ik vind het eervol en interessant om de ambitieuze theatermakers en –opleiders van De Noorderlingen te ondersteunen. Opdat steeds weer leerlingen de eerste stappen kunnen zetten in het spannende theatervak”.

 

De Noorderlingen is Thom van der Goot ontzettend dankbaar voor zijn inzet de afgelopen jaren en heet Bartho Smit van harte welkom!