Dove acteurs gezocht!

Voor het nieuwe theaterproject KIJK ME van De Noorderlingen Vooropleiding Theater en het Jonge Harten Theaterfestival. Een voorstelling gemaakt en gespeeld door dove en horende acteurs, samen. De première vindt plaats tijdens het Jonge Harten Theaterfestival (november 2019). Regisseur Lies van de Wiel werkt hierin nauw samen met tolk-gebarentaal en theatermaker Tineke Groenenboom.  

 

Dus ben jij:  

  • doof
  • 17 jaar of ouder
  • woonachtig in Groningen of bereid om hierheen te reizen 

En heb je:  

  • theaterervaring (is fijn maar geen vereiste)
  • een goede lichamelijke conditie 
  • erg veel zin in en een portie lef 

Doe dan mee! De eerste ontmoeting vindt plaats op zondag 26 mei in Groningen (LET OP: 12 mei vervalt). We noemen het liever een ontmoeting dan een auditie, want deze dag is zeker ook voor jou bedoeld om te kijken en ervaren of je het leuk vindt. Aanmelden kan t/m 15 mei door je in te schrijven middels dit formulier: 

 

https://forms.gle/jre45kkUaLRQxYTN8  

 

Wil je liever een filmpje in gebarentaal inleveren? Dat kan! Zorg ervoor dat je de vragen van het formulier beantwoordt in het filmpje en stuur deze op naar mail@denoorderlingen.nl.

 
Over KIJK ME  
Een ode aan het menszijn in ’t algemeen, met al zijn onhandigheid in het bijzonder…  

Een beeldende voorstelling over gezien en gehoord worden door de ogen van dove en horende jonge mensen. ‘KIJK ME’ is de theatrale uitkomst van de ontmoeting van twee werelden; een reflectie op communiceren in deze tijd, een zoektocht naar hoe te luisteren, te kijken en te zijn. 

 
Repetitie- & speeldagen  
Alle repetities vinden plaats in Groningen, hier zijn altijd tolken bij aanwezig.  

 

Zondag 26 mei | 10.30 – 16.00 uur | eerste ontmoeting*

Zaterdag 29 + zondag 30 juni | 10.30 – 16.00 uur | tweede ontmoeting  

* De eerste ontmoeting stond eerst op 12 mei gepland, deze vervalt.

 

Na de zomervakantie begint de echte repetitie periode. Afhankelijk van de samenstelling van de groep, wordt er zo spoedig mogelijk een rooster gemaakt. Dit zal bijvoorbeeld één doordeweekse avond + weekenddag zijn. In november komen daar een aantal repetitiedagen bij. Tijdens de herfstvakantie (19 t/m 27 oktober) repeteren we ook, houd deze dus vrij. 

 

De première vindt plaats tijdens het Jonge Harten Festival in Groningen (tussen 15 -23 november). Een voorproefje wordt wellicht gespeeld op Wereld Dovendag (28 september Zwolle). Er volgen nog speeldata in 2020 (bijvoorbeeld het Sencity Festival) 

 

Vergoeding  
Meedoen aan deze theatervoorstelling is op vrijwillige basis, maar daar krijg je een hele toffe ervaring voor terug! Wat we wel vergoeden/verzorgen: je reiskosten, een lekkere lunch op repetitie- en speeldagen en eventuele overnachtingen.  

 

Over de makers  
Lies van de Wiel woont sinds veertien jaar in het Noorden en is vaste docent en regisseur bij de Vooropleiding Theater De Noorderlingen. Ze was ruim 6 jaar actrice bij Jeugdtheater De Citadel en speelde o.a. in twee locatievoorstellingen van Stichting Iemandsland. Daarnaast regisseerde ze voorstellingen als ‘Haende Hoch Cowboy!’ en ‘Jan Brons Is Terug’ (beide locatievoorstellingen). Ze heeft gedanst bij Dansgroep RAZ/Hans Tuerlings (Tilburg) en gespeeld bij diverse (jeugd)theater- en mimegezelschappen (Amsterdam).  

 

Tineke Groenenboom studeerde Mime in Amsterdam. Na allerlei omzwervingen belande ze in Zwolle en is sinds 1993 Tolk Gebarentaal. Naast de zeer uiteenlopende tolksituaties kwam ze als tolk weer in aanraking met theater. In voorstellingen gaf ze vertalingen creatief en dynamisch vorm en verweefde die in het geheel op het podium. Ze werkte met vertellers, tolkte op festivals (5D, Parade), voor bands, films, musicals, een mannenkoor, kleine en mega producties (De Wilde Deerne). Haar solovoorstelling Binnentaal speelde ze in eigen atelier. De kindervoorstelling Verbeelden (solo), is op verschillende locaties te zien geweest voor divers doof en horend publiek. 

 

Over De Noorderlingen  
Professioneel, gewaagd en vrijgevochten. Dat is Vooropleiding Theater De Noorderlingen. In ons huis leiden wij talentvolle jongeren uit het Noorden op, die zich willen ontwikkelen in het theatervak. Dit doen wij al meer dan dertig jaar vol passie en dat is te zien: de theater-, film- en televisiewereld kent inmiddels heel wat Noorderlingen!  

 

Over het Jonge Harten Theaterfestival  
Hét negendaagse theaterfestival in Groningen voor iedereen die nieuwsgierig is, weleens wil bingewatchen op een ándere manier, openstaat voor nieuwe ontmoetingen of gewoon samen met vrienden iets bijzonders wil ervaren. Voorstellingen in theaters en op andere (wellicht voor jou nu nog onbekende) plekken. Herkenbare onderwerpen die dichtbij komen door theatermakers van nu. Lijkt jou dit te gek? Kom dan langs bij Jonge Harten!