Annabel Rijfkogel


spel  •  Back2Back | FUTURE •INTERVIEW – Annabel Rijfkogel speelt in ‘Zinderella’, een samenwerking tussen NITE en MAAS Theater en Dans.

 

Foto: still uit video gemaakt door Jelmer Meijer

 

 

Bij de Noorderlingen zijn we altijd super trots als er een talentvolle Noorderling meewerkt aan een gloednieuwe productie! Dit keer staat Annabel Rijfkogel op de planken in ‘Zinderella’. Een samenwerking tussen NITE en MAAS Theater en Dans, die de komende weken te zien is door het hele land.

 

 

Voor het zover is, licht Annabel nog een tipje van de sluier op. Wat staat ons te wachten als we ‘Zinderella’ gaan zien? Annabel garandeert in ieder geval veel dans! ‘Het is echt een interdisciplinaire voorstelling vol dans en spel. Je kunt ‘Zinderella’ zien als één grote performance met een verhaallijn.’

 

 

Het verhaal van Assepoester is een echte klassieker. Hoe is het sprookje dat we al generaties lang lezen in een eigentijds jasje gestopt? ‘Door twee verhaallijnen te combineren tot een vernieuwend geheel. Aan de ene kant gebruiken we het sprookje wat iedereen kent, including: Assepoester herself, een nare stiefmoeder en de jaloerse stiefzussen. Tegelijkertijd vormt Assepoester ook een omhulsel voor de performers. Daar komt de tweede verhaallijn om de hoek kijken. De performers nemen je mee in de emoties en onzekerheden die de jonge Assepoester voelt.’

 

 

En zien we jou dan toevallig straks op glazen muiltjes uit een betoverde koets stappen? “Helaas niet” geeft Annabel aan. En dat antwoord past precies bij haar rol in ‘Zinderella’. Ze speelt namelijk een van de stiefzussen. Het hele stiefzussen-gezin is echter wel een hele gezellig om bij te horen, want daar spelen nog twee bekenden in mee; Oussey en Heleen die beide ook bij de Noorderlingen les volgen. Naast stiefzussen zijn er ook nog een aantal lakeien in het stuk te vinden. Ook deze rollen worden gespeeld door getalenteerde jongeren.

 

 

De onzekerheden waar de jonge Assepoester mee te maken heeft worden door regisseur Moniek Merkx ‘het Assepoester gevoel’ genoemd. Steekt dat Assepoester gevoel bij jou ook wel eens de kop op? Voor Annabel is dit een open deur; ‘Ja natuurlijk. Bij iedereen toch? Ik ben 16, zit middenin mijn puberjaren en daar hoort ook het nodige gedoe bij.’ Corona helpt ook niet mee geeft ze aan. De cultuursector wordt meer dan ooit vergeten en als acteur levert dat de nodige frustratie op. Zeker nu ze zelf in een voorstelling speelt en de première keer op keer is verplaatst.

 

 

We feel you Annabel… Hoe weet jij dat Assepoester gevoel om te zetten in een positieve vibe? ‘Door tijdens de voorstellingsdagen met het hele team een doorloop te doen. Lekker bezig zijn met zijn allen en de dag afronden met een positief gevoel. Tegelijkertijd is het Assepoester gevoel soms niet zomaar om te keren. Door sommige gevoelens moet je even heen en dat maakt het puber leven soms ook lastig. Vet fijn is dat er ook altijd weer een moment is waarop dat gevoel verdwijnt en er weer een ton aan fijne herinneringen gemaakt kan worden met vrienden.’

 

 

En als we het over een positieve vibe hebben; na (veel te) lang wachten is het dus eindelijk zo ver! De culturele sector opent zich beetje bij beetje en jullie mogen eindelijk de première van ‘Zinderella’ gaan rocken op 4 en 5 februari in de Stadsschouwburg in Groningen. Toi Toi Toi! 

 

 

Heb je geen thuiswedstrijd-kaartje kunnen bemachtigen? Tot en met 11 maart tourt Zinderella door Nederland. Wij zeggen; Trek je glazen muil aan & gaan! Scoor hier je kaart.