Wie ben je? 

Emily Reekers (1992) 

 

Wat is je opleiding? 

Filmacademie, richting scenario. Lichting 2016.  

 

Wat is je powerproject? 

Ik schrijf films en series, daarvoor ben ik opgeleid. Ik hou daar onwijs van, mijn passie, maar ook gewoon mijn baan – voor brood op de plank. Net na mijn afstuderen begon ik aan een boek. Toen mijn debuutroman Wij zijn vrij in 2022 bij Lebowski Publishers uitkwam was ik erg trots op mezelf. Daar voel ik echt power bij! En dat voel ik ook bij de korte fictie film Hannah’s Dream (2021), die ik schreef en (zonder ervaring) regisseerde. Eigenlijk voel ik dus de meeste kracht bij de projecten die buiten mijn bereik leken, maar waarvoor ik toch ben gegaan, waar ik mijn hele hart aan gaf. En die zijn gelukt! 

 

Wat is de belangrijkste les die je ooit hebt meegekregen of wil doorgeven?  

Als je iets wil, ga ervoor! Mijn moeder is zo iemand die zichzelf steeds maar in een nieuw avontuur gooit, alsof in haar wereld geen obstakels bestaan. Ik daarentegen zie die beren op de weg zeker wel, maar het weerhoudt me niet groots te denken. Van jongs af aan heb ik geleerd in mezelf te geloven. Recent heb ik geleerd zacht voor mezelf te zijn als iets anders loopt dan ik het had bedacht. Twee waardevolle lessen die ik koester en graag doorgeef.  

 

De Noordelingen is voor mij… 

Een plek om te dromen, om te groeien en leren. Je eigen verhalen te vinden. Om samen te spelen en ineens hele toffe dingen te maken. Een prachtige ingang naar de filmwereld!