productiegroep

spel  •  KIJK ME •Toen ik als kind nog graag zangeres wilde worden, stond ik al pal voor de tv met een haarborstel in mijn hand K3 na te doen, in mijn eentje én met choreografie. Mijn ouders moesten wel kijken, toch vroegen ze vooral of ik voor de tv weg wilde. Dat betekende niet dat ik stopte hoor. Naast de tv, in mijn kamer voor de spiegel of in de tuin ging ik gewoon door. Met of zonder publiek.
 
Mijn zucht naar mensen die hun ogen op mij richten zodat ik mijn stukjes kan doen is nooit verdwenen. Toen we in groep 8 aan de musical begonnen wist ik niet welke hoofdrol me het leukst leek, ik wilde vooral veel op het podium staan en veel tekst hebben. Dat lukte, en de meester vond na het optreden dat ik talent had om op het podium te staan. Dat was de eerste keer dat ik op een echt podium toneel had gespeeld, met mensen die écht wilden kijken. Daarna wist ik wel vrij zeker dat ik daar iets mee moest doen.
 
Uiteindelijk kon ik er niet echt omheen dat ik gewoon theater wilde doen. Rond mijn 14de vertelden meerdere mensen mij over De Noorderlingen, “Is dat niet wat voor jou?”. Ja.
Dus zo loop ik hier al zo’n 3,5 jaar te zweten, giechelen, huilen en kruipen. Na succesvolle audities op toneelscholen, hakte ik uiteindelijk de knoop door en besloot ik dat ik dit jaar nog niet zou gaan studeren aan een hogeschool! Ik heb zin in een jaar van speelvloeren, ontdekking en kwijt zijn.
 
PG doen? Ja.