productiegroep

spel  •  SoundTrack vol.1 • The Revolution will be Televised • Sehnsucht und Kartoffelsalat • Onland • WIJD OPEN 2019! • Een Huis Met Ramen •”Nee hoor, ik wilde niet van jongs af aan al actrice worden. Maar toen ik 16 was en een mbo opleiding moest uitkiezen, en werkelijk niets van het keuzeboekje mij aansprak, waagde ik het maar op de acteursopleiding in Groningen. Moest lukken, toch?

 

 

In de auditie-uitleg die we van tevoren kregen stond dat er een monoloog voorbereid moest worden, zonder enig benul van wat dat inhield, bestelde mijn moeder het boekje 101 monologen uit de toneelliteratuur op bol.com voor mij. Ik koos één uit het stuk A hard day’s night (Rob de Graaf 1991) over skinheads, wederom, geen benul van. Tijdens mijn karige voorbereiding kon ik nog wel opmaken dat er in de monoloog een boek voorkwam. Naar de auditie nam ik een random boek als prop mee: Jip en Janneke van Annie M.G. Schmidt. Eenmaal klaar met de (verschrikkelijke uitvoering van) de monoloog vroeg één van de docenten of ik wist wat mijn boek voorstelde. Ik gaf eerlijk en beschaamd toe dat ik geen idee had en dat ik de monoloog eigenlijk helemaal niet snapte. Hij vertelde me dat het een pornografisch mannenblad moest voorstellen. Ik werd rood en vertelde hem dat ik Jip en Janneke meegenomen had, de docenten schoten in de lach. Soms vraag ik me af of ik het allemaal aan Annie te danken heb.

 

 

Blij dat ik ben met die fout! Ik denk dat ik zonder die fout niet was aangenomen en niet had ontdekt wat ik ontdekt heb: de liefde voor het vak. Plan B was nota bene de HOTELSCHOOL. Ik ben nieuw bij De Noorderlingen en dat besef ik me maar al te goed. Mede daarom ben ik ook erg dankbaar voor deze kans. Dus met iets meer kennis, passie en vertrouwen, stap ik zo De Productiegroep in.”

 

 

Toegift: secret playlist to a happy life

* Ronnie Flex – Ik wil het hebben

* Cameo – Word up

* Cliff Richard – Devil Woman

* Aretha Franklin – Spirit in the Dark

* Kraak&Smaak – Squeeze Me