De Noorderlingen is vooropleiding &Theaterhuis in Groningen

Opleiding & Theaterhuis

Opleiding & Theaterhuis

”Een kunstenaar is ten diepste een onderzoeker.
Altijd speurend naar onbekende, onbegrensde wegen.”

De Noorderlingen

Professioneel, gewaagd en vrijgevochten. Dat is Vooropleiding Theater De Noorderlingen. In ons huis leiden wij talentvolle jongeren uit het Noorden op, die zich willen ontwikkelen in het theatervak. Dit doen wij al meer dan dertig jaar vol passie en gedrevenheid. Noorderlingen die doorstromen naar het kunstvakonderwijs doen dat met een stevige discipline en een grote artistieke bagage. De theater-, film- en televisiewereld kent inmiddels een groot aantal Noorderlingen.  

 

Opleiding

Droom jij van een carrière als acteur? Zoek jij een vooropleiding die je belooft dat dát gaat lukken? Dan ben je bij ons op het verkeerde adres! Natuurlijk mag je dromen. En wij begeleiden je graag bij het waarmaken van die dromen. Sterker nog: wij halen alles uit de kast om het beste in jou naar boven te halen. Maar uiteindelijk ben jij zelf verantwoordelijk voor je talent. 

 

Onze vooropleiding theater is er voor jongeren tussen de 12 en 21 jaar, die het talent en de ambitie hebben om zich in het theatervak te ontwikkelen. Wij bieden een meerjarig opleidingsprogramma, dat uit verschillende fases bestaat.

 

Theaterhuis

Uit de meest getalenteerde jongeren die hun middelbareschooldiploma hebben gehaald en die van theater hun beroep willen maken, selecteren we kandidaten voor De Productiegroep. Deze groep werkt een jaar lang als een professioneel theaterensemble, dat voorstellingen maakt en speelt voor een groot publiek. Dit gebeurt onder leiding van inspirerende regisseurs en makers uit het werkveld.  Zij worden intensief begeleid en voorbereid op een start aan het hbo-kunstvakonderwijs.

 

De Noorderlingen is dus meer dan een opleiding: wij zijn een theaterhuis voor jong talent. We trainen, we begeleiden en produceren onze eigen voorstellingen. Deze combinatie van opleiding en productiehuis is uniek in Noord-Nederland. De Noorderlingen speelt in theaterzalen, op locatie en festivals als Noorderzon, FestiValderAa, Oerol en Wijd Open.

 

Meer dan een hobby

Voor De Noorderlingen is theater meer dan een hobby. Wij vragen een grote inzet van onze spelers. Maar daar krijg je ook wat voor terug! Wij geven je het gereedschap om te ontdekken hoe jij als mens én als kunstenaar naar de wereld kijkt. Je maakt je het theaterambacht eigen, onder de vakkundige begeleiding van een team van makers: van acteurs en regisseurs tot componisten en choreografen. Daarbij zetten wij 100% in op jouw eigen creativiteit en ontwikkeling.

 

Ben jij een Noorderling?

Doe dan mee! Doe auditie

 

Geen Noorderling?

Maar wil je wel iets met ons? Een stage, samenwerking, coproductie, hulp bij educatie, Noorderlingen in de klas, op kantoor of gewoon een goed gesprek over het vak? Bekijk onze extra’s voor meer info of neem direct contact op, mag ook.