auditie auditie doen theater vooropleiding De Noorderlingen Groningen Friesland Drenthe

Audities

Audities

Auditie doen bij De Noorderlingen

Onze auditie is een workshop. Zo wordt auditie doen een stuk aangenamer. Samen met docenten en spelers van De Noorderlingen werk je aan beweging, groepsimprovisatie en een zelfgekozen tekstje/monoloog. Precies: ‘Werk je aan..’. We gaan dus aan het werk. En in ons vak betekent dat: proberen, fouten maken en opnieuw proberen. Maak je niet druk of je alles wel goed doet. Wij zijn nieuwsgierig naar wie jíj bent en naar wat jij meebrengt. Speel met plezier en een open vizier – en maak prachtige fouten.  

 

 

Ja, dat wil ik!

De eerstvolgende auditieronde vindt plaats op zaterdag 7 september 2024. Je kunt je voor de volgende auditie vast aanmelden door dit online formulier in te vullen.

 

Duurt dat je te lang en wil je eerder al een kijkje nemen bij De Noorderlingen? Dan moedigen we je aan om onze socials in de gaten te houden voor voorstellingen, evenementen en openhuis dagen (WIJD OPEN). Verdiep je in wat we doen en schroom dan niet om iemand aan zijn of haar mouw te trekken en je vragen te stellen.

 

Maar wat is een Noorderlingen waardige auditie dag dan precies?
Je verzamelt ’s ochtends met zijn allen in ons rovershol: de kantine. Wanneer iedereen er is, kan de warming up beginnen, voeren we opdrachten uit en gaan we flink wat bewegingsoefeningen doen. Als je jezelf vervolgens een kersverse Noorderling mag noemen, trap je in de eerste week van januari met alle andere Noorderlingen het semester af met een beroemde traditie: hèt trefbaltoernooi. Vervolgens ontmoet je tijdens je eerste les je nieuwe medespelers. Je kunt zo echt de Noorderlingen sfeer proeven, je groep en De Noorderlingen leren kennen en op je eigen tempo je plekje vinden. Spannend en heel erg leuk!
 

Praktische auditie-info:

 

  • Laat dit niet de eerste keer zijn dat je de speelvloer betreedt;
  • Ken je tekst;
  • Trek kleding aan waar je lekker in kan bewegen;
  • Neem een flesje water mee;
  • Vergeet niet je talent, discipline en bizarre fantasie mee te nemen van huis.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over onze opleiding? Neem contact op of check onze FOK!