auditie auditie doen theater vooropleiding De Noorderlingen Groningen Friesland Drenthe

Audities

Audities

Auditie doen bij De Noorderlingen

Onze auditie is een workshop. Zo wordt auditie doen een stuk aangenamer. Samen met docenten en spelers van De Noorderlingen werk je aan beweging, groepsimprovisatie en een zelfgekozen tekstje/monoloog. Precies: ‘Werk je aan..’. We gaan dus aan het werk. En in ons vak betekent dat: proberen, fouten maken en opnieuw proberen. Maak je niet druk of je alles wel goed doet. Wij zijn nieuwsgierig naar wie jíj bent en naar wat jij meebrengt. Speel met plezier en een open vizier – en maak prachtige fouten.  

 

 

Ja, dat wil ik!

De auditieronde van 15 januari is geannuleerd in verband met de geldende coronamaatregelen. We hebben de auditie verplaatst naar maart 2022. Want, we willen een Noorderlingen waardige auditieronde kunnen organiseren! Wil jij je alsnog aanmelden? Dat kan. Meld je hier aan voor de audities in maart 2022. We zullen je zo snel mogelijk informeren over de exacte datum. Lees het aanmeldformulier goed door.

 

Maar wat is een Noorderlingen waardige auditie dag dan precies?
Normaal gesproken doe je voor deze auditieronde vóór de kerstvakantie al je auditie. Je verzamelt ‘s ochtends met zijn allen in ons rovershol: de kantine. Wanneer iedereen er is, kan de warming up beginnen, voeren we opdrachten uit en gaan we flink wat bewegingsoefeningen doen. Als je jezelf vervolgens een kersverse Noorderling mag noemen, trap je in de eerste week van januari met alle andere Noorderlingen het semester af met een beroemde traditie: hèt trefbaltoernooi. Vervolgens ontmoet je tijdens je eerste les je nieuwe medespelers. Je kunt zo echt de Noorderlingen sfeer proeven, je groep en De Noorderlingen leren kennen en op je eigen tempo je plekje vinden. Spannend en heel erg leuk!
 
Extra tof aan deze auditie is; Dit is de eerste auditie die plaats vindt in ons fonkelnieuwe gebouw: de Kunstwerf. We verhuizen op dit moment naar Bloemsingel 10c in Groningen en kijken er naar uit om je daar in ons gloednieuwe rovershol te mogen ontvangen!
 

Praktische auditie-info:

 

  • Laat dit niet de eerste keer zijn dat je de speelvloer betreedt;
  • Ken je tekst;
  • Trek kleding aan waar je lekker in kan bewegen;
  • Neem een flesje water mee;
  • Vergeet niet je talent, discipline en bizarre fantasie mee te nemen van huis.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over onze opleiding? Neem contact op of check onze FOK!