Filmschool

Filmschool

 

Film moak’n? Leer alle ins en outs van het filmvak en maak je eigen korte film bij De Filmschool! Voor alle jonge filmfanaten die zich professioneel willen ontwikkelen in het vak.  

 

Meld je aan voor De Filmschool en scoor in negen maandelijkse masterclasses alle benodigde kennis over camerawerk, acteren, scenario, vormgeving, regisseren, editen en monteren om zelf een film te kunnen maken! Je sluit de reeks af met een 5daagse filmweek in de zomervakantie waarin alle facetten uit het filmvak samenkomen in een short movie met bijbehorende première.   

 

Voor wie?
Voor iedereen tussen de 15 en 21 jaar die geïnteresseerd is in het filmvak en zich hier onder professionele begeleiding verder in wil verdiepen.

 

Wanneer?

Masterclasses:

22 oktober | 19 november | 17 december | 21 januari | 18 februari | 18 maart | 22 april | 20 mei | 17 juni 

 

Filmweek:

24 t/m 28 juli 

 

Hoe laat?

Masterclasses: Inloop vanaf 12.00 uur | start om 12.30 uur | tot 17.30 uur | uitloop tot 18.00 uur

 

Filmweek: dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

 

Wat kost dat?

€500

De betaling vindt plaats zodra we zeker weten dat De Filmschool door kan gaan. 

 

Hoe meld ik me aan?

Mail ons op mail@denoorderlingen.nl ovv 'Filmschool', met daarin de volgende gegevens: je volledige naam en telefoonnummer.

 

Wat gaan we precies doen?

Tijdens De Filmschool werk je 9 hele zaterdagen in huis bij De Noorderlingen, op de Kunstwerf, in een kleine groep van maximaal 20 personen onder begeleiding van professionele docenten. Je sluit de reeks af met een 5 daagse filmweek waarin je al je kennis samenvoegt in het maken van een short movie. 

 

Masterclass Camera acteren 
Deze masterclass staat in het teken van het werken op de set, als acteur. Nathalie Roux neemt je mee in de wereld van televisie en film vanuit haar eigen ervaringen als professioneel acteur. Wat gebeurt er zoal op de set? Wie lopen daar allemaal rond? Hoe ziet een draaidag er uit? Wat zijn de do’s & dont’s? En het allerbelangrijkste, hoe speel je een overtuigende rol voor een camera? 
 

Masterclass Scenario  
Hierin leer je hoe je je ideeën omzet in een echt filmscript. Stapsgewijs, van synopsis tot scenario. Wat maakt een dialoog spannend? Wat is er nodig om een overtuigend personage te schrijven? Hoe zorg je er voor dat alle verschillende creatives genoeg info uit je script halen? Dat en nog veel meer, vergeet je laptop niet tijdens deze masterclass. 

 

Masterclass Regisseren  
Hier ligt de focus op het ontwikkelen van een artistiek concept, jaja, het echte werk. Wat wil jij met je film vertellen aan het publiek? Hoe kom je op ideeën en hoe vertaal je die naar het team waar je mee werkt? Aan de hand van een selectie bekende films behandel je een aantal artistieke visies en hoe onderzoek je hoe je zelf tot zo'n visie komt. Daarnaast ga je op de set aan de slag en leer je de fijne kneepjes van het werken met acteurs. Hoe zorg je er voor dat zij weten wat ze te spelen hebben? Neem je laptop mee! 

 

Masterclasses Scenografie, Styling en MUAH 
Je duikt in de wereld van vormgeving en voorbereiding: planning, decor, attributen, kostuums, en visagie. 

Scenograaf Julian Verkerk laat je zien hoe je een filmidee vertaalt naar een filmset. Vertrekkend vanuit een gezamenlijk idee, maak je in korte tijd een filmset die je meteen gaat testen door er een scène te filmen. 

Make-Up artiest Chiara Sriram neemt je mee in de wereld van personage styling. Op basis van een personage omschrijving ontwerp je een look voor een filmpersonage en probeer je deze direct uit op jezelf en je medemakers. 

 

Masterclass productie 
Nathalie Roux heeft naast haar acteertalent ook een bult ervaring als het aankomt op het produceren van films. Films maken is vooruitdenken. In de workshop pre-productie leer je aan de hand van een overzichtelijk pakket documenten een planning en organisatie op te zetten voor het maken van je eigen film. Vergeet je laptop niet! 

 

Masterclass camera techniek 
Deze dag staat in het teken van het praktische filmwerk. Sander Roux neemt je mee in de wereld van de filmtechniek. Je werkt een dag lang met professionele camera’s en leert ze van binnen en buiten kennen. Naast het schieten van je eerste eigen beelden, leer je alles over de manier waarop een camera werkt, welke lenzen je nodig hebt, hoe je er voor zorgt dat je de camera op de juiste plek krijgt, wat een diafragma is en hoe je samenwerkt met een filmcrew samen om alle taken in harmonie te kunnen uitvoeren. Voor je het weet ben je hooked en wil je niets liever dan over verschillende soorten camera's praten.   

 

Masterclass Licht en geluidstechniek 
Je denkt, als ik ergens een camera op zet, een acteur zn tekst laat zeggen, dan heb ik een film. Fout. Licht en geluid zijn misschien nog wel belangrijker dan het beeld zelf. Evert-Jan Berends, eigenaar van Bear Cinema Rentals en professioneel gaffer leert je hoe je met licht en geluid werkt. Hoe belicht je een scène zodat je de juiste sfeer krijgt in je film? Daarnaast ontdek je de magie van audiorecording, het ondergeschoven kindje van de filmwereld, terwijl het toch een van de belangrijkste onderdelen is van een goeie film. Na deze masterclass is de vakterm boompole jou helemaal helder en heb je de kennis om kraakheldere dialogen op te nemen. Ook in deze cursus werk je een dag lang met profi apparatuur. 

 

Masterclass Cinematografie 
Cinematografie is de kunst van beeldcompositie. Cinematograaf Sander Roux verzorgt een uitdagende les beelddenken. Wat maakt een scène spannend, om te huilen zo mooi, eng of verdrietig? Hoe je je beelden vormgeeft zegt alles over het verhaal en geeft je de mogelijkheid om je publiek onderbewust dingen te laten voelen en denken. In deze masterclass leer je hoe je het verhaal van de film vertaalt naar overtuigende en indrukwekkende beelden. Je leert over verschillende beeldstijlen en hoe je tot je eigen visie komt.  

 

Masterclass montage 
Last but not least, filmmontage. In deze masterclass duik je achter de computer en snij je je eigen scene. Het grote puzzel werk. Voor sommigen een verslaving, voor anderen een nachtmerrie. De film wordt pas echt wanneer je alle beelden achter elkaar zet. Hier gebeurt de magie en komt je film tot leven. Je leert werken met professionele software en leert handige tips en trucs in het editten van een filmscène. 
 

Tot slot komt al deze kennis samen in de 5daagse filmweek waar je de Filmschool mee zult afsluiten. Je maakt in deze 5 dagen met je medemakers een film, waar uiteraard een heuze première bij hoort.