Filmschool

Filmschool

 

Film moak’n? Leer alle ins en outs van het filmvak en maak je eigen korte film bij De Noorderlingen Filmschool! Voor alle jonge filmfanaten die zich willen ontwikkelen in het vak.

In 2022 gaat De Noorderlingen Vooropleiding Theater weer van start met een tof project: De Filmschool. Ditmaal in de voorjaarsvakantie! Kom een week lang allround film maken: van camerawerk, acteren, scenario, vormgeving, regisseren tot monteren. 

 

Voor wie?
Voor iedereen tussen de 15 en 21 jaar die geïnteresseerd is in het filmvak en zich hier onder professionele begeleiding verder in wil verdiepen.

 

Na de kerstvakantie starten we het nieuwe jaar weer met een dosis frisse energie. Je kunt je vanaf dat moment aanmelden voor De Filmschool, die in de voorjaarsvakantie zal plaatsvinden. Houd de website in de gaten voor de meest actuele informatie.

 

Je werkt zes dagen bij De Noorderlingen in een klein groepje van maximaal 15 personen onder begeleiding van professionele docenten.

 

De uiteindelijke data zijn onder voorbehoud i.v.m. het coronavirus. Of de filmweek door kan gaan hangt af van de op dat moment geldende maatregelen. 

 

€200

De betaling vindt plaats zodra we zeker weten dat de filmweek door kan gaan. 

 

Meer info volgt.

 

Wat gaan we precies doen?

Dag 1 – Workshop Scenario 
Op dag 1 ligt de focus op het ontwikkelen van een filmidee. Wat wil jij met je film vertellen aan een publiek? Hoe kom je op ideeën en hoe zet je die vervolgens helder op papier? Aan de hand van een selectie bekende films behandel je een aantal verhaalstructuren die je kunt toepassen bij het ontwerpen van je eigen film.

 

Dag 2 – Workshop Acteren en Regisseren 
Dag 2 staat in het teken van het werken op de set, als acteur én als regisseur. De eerste helft van de dag krijg je een workshop van Mads Wittermans, hij neemt je mee in de wereld van televisie en film vanuit zijn eigen ervaringen als professioneel acteur. Wat gebeurt er zoal op de set? Wie lopen daar allemaal rond? Hoe ziet een draaidag er uit? Wat zijn de do’s & dont’s als acteur en regisseur?

De tweede helft van de dag ga je onder begeleiding van een andere professionele acteur & regisseur Sander Roux aan de slag op een echte filmset. Camera’s, licht, decor, alles. Na een aantal korte oefeningen ga je aan de slag: je speelt voor de camera en regisseert je medespelers.

 

Dag 3 – Workshop Film en Camera Techniek  
Op dag 3 duiken we in en achter de camera. Je leert de technische kant van het filmvak kennen. Welke  techniek heb je nodig om een film te kunnen maken? Hoe zet je die techniek vervolgens in om een overtuigende en meeslepende scène te schieten? Hoe werkt een filmcrew samen om alle taken in harmonie te kunnen uitvoeren? Je werkt een dag lang met professionele apparatuur en schiet je eerste eigen beelden.

 

Dag 4 – Workshop Vormgeving 
Op dag 4 duik je in de wereld van de vormgeving: licht, decor, attributen, kostuums, visagie en special effects. Scenograaf en lichtontwerper Mieke den Braber laat je zien hoe je een filmidee vertaalt naar een filmset. Vertrekkend vanuit een gezamenlijk idee, maak je in korte tijd een filmset die je meteen gaat testen door er een scène te filmen. Je kijkt door de lens van de camera en ziet wat licht en compositie doen met het beeld wat je schiet.

 

Dag 5 – Maak een Short-Film
Op dag 5 maak je in drie groepen een eigen korte film: je werkt een idee uit tot een script, vanuit dat script bouw je een set, verzamel je de nodige kostuums en attributen en doe je de visiagie van de acteurs. Een dag lang zelf filmen, zelf spelen, zelf bouwen, zelf maken en regisseren.

 

Dag 6 – Workshop Editing + Première van de Film 
Op dag zes leer je de basics van het editen: het aan elkaar plakken van de verschillende shots die je gemaakt hebt tot 1 geheel: de film. Aan het einde van de dag organiseren we een mini filmfestival en gaan de drie korte films in première.