Filmschool

Filmschool

WIJD OPEN 2022 X FILMSCHOOL

 

Tijdens de filmschool in de meivakantie is er hard gewerkt aan een nieuwe film waarin alle skills voor een goeie film zitten; Ontvlamming. Nieuwsgierig? Wij ook! En daarom wordt Ontvlamming getoond tijdens WIJD OPEN 2022 op zaterdag 21 mei op de Kunstwerf.

 

Te zien om:

  • 13:45 uur
  • 20:15 uur
  • 20:30 uur
  • 22:30 uur

Kom langs en check ook de WIJD OPEN 2022 pagina voor al het andere wat er te zien en beleven is die dag!

 

CREDITS 

REGISSEUR – Hilde Jobben
PRODUCTIELEIDER – Marin Alkema
D.O.P – Daan Willems
OPNAMELEIDING – Amber Rutgers
AUDIO – Luuk, Marijn
MONTAGE – Daan Willems, Hilde Jobben, Amber Rutgers
SETDESIGN – Amber Rutgers
STYLING – Ronja Kruger
MAKE-UP – Ronja Kruger
CAST – Ronja Kruger, Timo Lammers
PRODUCERS – Sander Roux, Nathalie Roux


Film moak’n? Leer alle ins en outs van het filmvak en maak je eigen korte film bij De Noorderlingen Filmschool! Voor alle jonge filmfanaten die zich willen ontwikkelen in het vak.

De Filmschool, georganiseerd door De Noorderlingen Vooropleiding Theater, is een week waarin je in 6 dagen een berg kennis scoort over camerawerk, acteren, scenario, vormgeving, regisseren en monteren. Er zijn al twee succesvolle edities geweest en na de zomervakantie krijgt dit een vervolg. Houd onze socials in de gaten en blijf zo up to date over de volgende datum die we prikken.

 

Voor wie?
De Filmschool is voor iedereen tussen de 15 en 21 jaar die geïnteresseerd is in het filmvak en zich hier onder professionele begeleiding verder in wil verdiepen.

 

Ik wil erbij zijn!
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar mail@denoorderlingen.nl ovv ‘Filmschool’. Denk er aan dat je de volgende gegevens doorstuurt: je naam, leeftijd en telefoonnummer. We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen om je aanmelding te bevestigen en je aanvullende informatie toe te sturen.

Kosten?
Deelname aan De Filmschool week kost: €225,- 
We sturen voor de start van De Filmschool een bevestiging en betaalverzoek. In alle gevallen geldt: deelname wordt vooraf betaald.

 

Wat gaan we precies doen?

In het kort..
Tijdens De Filmschool week werk je zes dagen in huis bij De Noorderlingen, in hun splinternieuwe gebouw op de Kunstwerf, in een klein groepje van maximaal 20 personen onder begeleiding van professionele docenten. 

Dag 1 – Workshop Scenario 
Op dag 1 duiken we in en achter de camera. Je leert de technische kant van het filmvak kennen. Welke techniek heb je nodig om een film te kunnen maken? Hoe zet je die techniek vervolgens in om een overtuigende en meeslepende scène te schieten? Hoe werkt een filmcrew samen om alle taken in harmonie te kunnen uitvoeren? Je werkt een dag lang met professionele apparatuur en schiet je eerste eigen beelden.

 

Dag 2 – Workshop Acteren en Regisseren 
Op dag 2 ligt de focus op het ontwikkelen van een filmidee. Wat wil jij met je film vertellen aan het publiek? Hoe kom je op ideeën en hoe zet je die vervolgens helder op papier? Aan de hand van een selectie bekende films behandel je een aantal verhaalstructuren die je kunt toepassen bij het ontwerpen van je eigen film. Neem je laptop mee!

 

Dag 3 – Workshop Film en Camera Techniek  
Dag 3 staat in het teken van het werken op de set, als acteur én als regisseur. De eerste helft van de dag krijg je een workshop van Nathalie Roux. Zij neemt je mee in de wereld van televisie en film vanuit haar eigen ervaringen als professioneel acteur. Wat gebeurt er zoal op de set? Wie lopen daar allemaal rond? Hoe ziet een draaidag er uit? Wat zijn de do’s & dont’s als acteur en regisseur?

De tweede helft van de dag ga je onder begeleiding van professioneel filmmaker & regisseur Sander Roux aan de slag op een echte filmset. Na een aantal korte oefeningen ga je aan de slag: je speelt voor de camera en regisseert je medespelers.

 

Dag 4 – Workshop Vormgeving 

Op dag 4 duik je in de wereld van de vormgeving en voorbereiding: planning, decor, attributen, kostuums, en visagie.

Scenograaf Julian Verkerk laat je zien hoe je een filmidee vertaalt naar een filmset. Vertrekkend vanuit een gezamenlijk idee, maak je in korte tijd een filmset die je meteen gaat testen door er een scène te filmen.

Make-Up artiest Chiara Sriram neemt je mee in de wereld van personage styling. Op basis van een personage omschrijving ontwerp je een look voor een filmpersonage en probeer je deze direct uit op jezelf en je medemakers.

Nathalie Roux heeft naast haar acteertalent ook een bult ervaring als het aankomt op het produceren van films. Films maken is vooruitdenken. In de workshop pre-productie leer je aan de hand van een overzichtelijk pakket documenten een planning en organisatie opzetten voor het maken van je eigen film. Vergeet je laptop niet!

 

Dag 5 – Maak een Short-Film
Op dag 5 maak je in twee groepen een eigen korte film: je werkt een idee uit tot een script, vanuit dat script bouw je een set, verzamel je de nodige kostuums en attributen en doe je de visagie van de acteurs. Een dag lang zelf filmen, zelf spelen, zelf bouwen, zelf maken en zelf regisseren.

 

Dag 6 – Workshop Editing + Première van de Film 
Op dag zes leer je de basics van het editen. Je plakt de verschillende shots aan elkaar en vormt zo één geheel; de film. Aan het einde van de dag organiseren we een mini filmfestival en gaan de korte films in première.